Jan Jaap Hubeek

#educatie #podcast #meesterwerk #podplanten

#25 Mindfulnesschool de Willibrord

This entry is part of 23 in the series Meesterwerk

Vier jaar geleden zijn een aantal leerkrachten aan basisschool De Willibrord gestart met mindfullnesstrainingen. Aanleiding was van de ervaren werkdruk. Vanwege de positieve resultaten is een aantal leerkrachten aandachttrainingen aan de kinderen gaan geven. 
Nu hebben de aandachtstrainingen een vaste plek in het curriculum gekregen en is deze school de tweede mindfulnessschool in Amsterdam. Zo maken ze op De Willibrord een plek voor iedereen die met aandacht wil leren, werken en opvoeden.
Ellen Scheermeijer (directeur) en Mirjam Blok (leerkracht en aandachtstrainer) vertellen waarom, wat en hoe ze aandachtstrainingen geven aan ieder kind.

Basisschool De Willibrord in Amsterdam is de 4e Mindful School in Nederland. 90% van de leerkrachten heeft een mindfulnesstraining gevolgd. Alle leerlingen krijgen ieder jaar een aandachttraining. Ook ouders kunnen een training volgen rond opvoeding en stressreductie. Zo maken we met elkaar van De Willibrord een plek voor iedereen die met aandacht wil leren, werken en opvoeden.
Series Navigation

Next Post

Previous Post

© 2020 Jan Jaap Hubeek

Theme by Anders Norén